Waarom kan ik een bepaald 0900, 0906 of 0909 nummer niet bellen?

Dit is mogelijk om je te helpen tegen fraude.

Het niet kunnen bellen van een 0900, 0906 of 0909 nummer kan verschillende redenen hebben. In bijna alle gevallen zijn dit betaalde nummers, dit valt in dat geval dan ook altijd buiten je standaard bundel. Het is dus een vereiste dat je nog niet aan je buiten bundel limiet zit. Dit kun je controleren in je Mijn 50+ account op de website of de app.

Heb je wel genoeg tegoed beschikbaar maar kun je het nummer niet bellen? Dan is de kans groot dat we dat nummer hebben geblokkeerd. Vanuit 50+ mobiel hebben we een lijst nummers die voor al onze gebruikers geblokkeerd staan. Dit is omdat ze dan, zonder twijfel, bekend staan voor fraudegebruik óf voor telefonische aankopen die wij niet ondersteunen.

Zo kan een nummer die is gedeeld op Facebook of Instagram die u nodig had om een "prijs" te claimen niet beschikbaar zijn. U zou hier echter nooit een prijs hebben ontvangen, wel zou u aan de lijn gehouden zijn voor bijvoorbeeld 30 minuten á €1,- per minuut.

 

Bent u toch slachtoffer geworden van een fraudemethode als bovenstaande? U kunt dit nummer bij ons rapporteren via email zodat het nummer kan worden toegevoegd aan de blokkade lijst. Zo maken we 50+ mobiel voor iedereen steeds veiliger.