Waarom wordt er data verbruikt als ik mijn telefoon niet gebruik?

Een mobiel apparaat kan data gebruiken terwijl het niet actief wordt gebruikt door verschillende processen op de achtergrond. Zo dus ook 's nachts.

Een mobiel apparaat kan data gebruiken terwijl het niet actief wordt gebruikt door verschillende processen op de achtergrond. Deze processen kunnen automatisch worden gestart of worden geactiveerd door apps die op de achtergrond draaien.

Enkele voorbeelden van deze processen zijn:

  1. Synchronisatie: Sommige apps en services synchroniseren automatisch gegevens in de achtergrond, zoals e-mails, contacten, agenda's, etc. Dit proces kan dataverbruik genereren, zelfs als u de app niet actief gebruikt.

  2. Back-up: Sommige apparaten maken automatisch back-ups van uw gegevens in de cloud, zoals foto's en video's. Dit proces kan ook dataverbruik genereren, zelfs als u het apparaat niet gebruikt.

  3. Updates: Als er updates beschikbaar zijn voor apps of het besturingssysteem van uw mobiele apparaat, kunnen deze automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Dit proces kan ook dataverbruik genereren.

  4. Locatie services: Als u de locatie services op uw mobiele apparaat hebt ingeschakeld, kan uw apparaat op de achtergrond uw locatie blijven bijhouden. Dit kan ook dataverbruik genereren.

Om het dataverbruik op je mobiele apparaat te beheren, kun je de instellingen van je apparaat aanpassen om de achtergrondprocessen te beperken of te stoppen. Je kunt ook controleren welke apps toestemming hebben om gegevens op de achtergrond te gebruiken en deze toestemming intrekken indien nodig.

Om helemaal zeker te zijn van geen dataverbruik kun je 4G uitzetten, zodat het toestel alleen Wi-Fi gebruikt (indien beschikbaar). Staat 4G wel aan terwijl je Wi-Fi gebruikt, dan kan het toestel terug vallen op 4G indien Wi-Fi te zwak wordt of weg valt.