Waarom wordt 1 sms meerdere keren verrekend op de factuur?

Eén sms-bericht bestaat uit 160 tekens. In het geval dat je meer tekens gebruikt, worden er dan ook niet één maar twee of meer sms-berichten verstuurd en verrekend.

Zodra een sms-bericht meer dan 160 tekens heeft, zal het bericht worden gesplitst en elk deel als een losse sms verstuurd én verrekend worden. Echter, zal je merken dat er zowel bij jou als de ontvanger deze sms slechts als één bericht wordt weergegeven. Wanneer je gebruik maakt van speciale leestekens (zoals ë, ï, û, etc.) of emoticons (smileys), is het karakterlimiet van een sms-bericht maximaal 70 tekens. 

Onvoorziene kosten voorkomen

Om te voorkomen dat er meer sms'jes verrekend worden dan dat je eigenlijk zou willen, raden we je aan in de gaten te houden uit hoeveel tekens je bericht bestaat. Bij de meeste toestellen is het vaak al mogelijk om te zien hoeveel tekens er in het bericht staan en hoeveel er nog over zijn. In het geval dat dit voor jou niet zichtbaar is, kan je dit vaak nog veranderen in de instellingen van je telefoon. Zo geldt voor iPhone:

  • Ga naar 'Instellingen' > Kies 'Berichten' > Schakel 'Aantal tekens' in.

Hoe kan ik zien of mijn sms-bericht gesplitst is? 

Onder het kopje 'Verbruiksinformatie' binnen jouw 50+ Mobiel omgeving kan terug zien wanneer jouw sms'jes in delen verstuurd zijn. De verstuurde sms staat in dit geval meerdere keren in het overzicht op hetzelfde tijdstip, met een verschil van enkele seconden. Wij zien elk deel van dit bericht als één losse sms.  

 

Stuur je veel of veel lange SMS berichten dan is het misschien verstandiger om Onbeperkt bellen en sms'en toe te voegen. Zo voorkom je onverwachte kosten, handig!